Webdesign in Kapelle-op-den-Bos [email protected]

De bouw van een nieuwe website wordt meestal gestart met een logo. Alle kleuren die later op de website terugkomen worden op het logo afgestemd zodat het uiteindelijke resultaat een mooi geheel zal vormen. Belangrijk is dus om bij de bouw van de website goed te weten welke kleuren de website moet hebben of hoe het huidige logo er momenteel uitziet zodat de website rond dit logo kan opgebouwd worden!

Daar stopt het uiteraard niet. Hoe moet de website er namelijk verder uitzien? Sommige mensen kiezen voor een grote header waarin het logo centraal staat. Verder op de website krijgt het logo dan een subtielere grootte. Anderen kiezen er dan weer voor om het logo te laten verdwijnen tijdens het scrollen of om het grote logo in beeld te laten. Samen met het logo krijgt ook het navigatiemenu een plaats. De meesten kiezen voor een horizontaal menu dat al dan niet vast blijft staan bovenaan de website. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om te gaan voor een verticaal menu of om de navigatie te verstoppen achter het zogenaamde hamburgericoontje dat je op mobiele websites tegenkomt.

Als de structuur en de kleuren van de website bepaald zijn kan het designen gaan beginnen. En na het designen kan de website online en is het werk gedaan… Toch niet! laughing Uiteraard is het perfect mogelijk om dan de website online te gooien, al zijn er wel wat extra’s die er juist voor zorgen dat jouw website een stuk toegankelijker wordt. En dat is nog 1 van de redenen waarom je voor JelDesign kiest.

 

Wat moet er dan nog gebeuren?

  1. Je website moet responsive gemaakt worden. Dit wil zeggen dat je website er op elk scherm (computer, tablet of smartphone) goed uitziet! Dat is zeer belangrijk, zeker omdat steeds meer mensen gebruik maken van de tablet of de smartphone. Zo kan er voor gekozen worden om bepaalde zaken niet, of juist enkel te tonen op een smartphone of tablet. Je wil toch niet dat jouw website er mobiel zo slecht uitziet dat de mensen hem meteen wegklikken?
  2. SEO ofwel Search Engine Optimalization zorgt ervoor dat jouw website makkelijker gevonden wordt door Google of andere zoekmachines. Er moet bepaald worden welke woorden belangrijk zijn om jouw website te vinden, welke beschrijving de mensen te zien krijgen als ze jouw website in de zoeklijst tegenkomen, etc…
  3. Snelheid! Het is zeer belangrijk dat jouw website snel laadt. Dit is niet enkel belangrijk voor het comfort van jouw bezoekers maar ook om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines. De snelheid wordt mede bepaald door de Cache-techniek toe te passen op de websites van JelDesign.
  4. SSL-beveiliging. Als je een website met deze beveiliging bezoekt zal je zien dat er bovenaan je browser een slotje komt te staan en dat alle webpagina’s met HTTPS beginnen i.p.v. HTTP. Hierdoor is er een beveiligde verbinding om bijvoorbeeld je persoonsgegevens te beschermen bij het invullen van een contactformulier. Dit is echter niet het enige voordeel. Een website met een SSL-verbinding scoort opnieuw hoger in de zoekresultaten bij Google! En dat is toch ook iets wat we willen: snel vindbaar zijn en bovenaan de zoekresultaten pronken!
  5. GDPR. Hier heb je ongetwijfeld al van gehoord. Dit is een Europese wet op de privacy die verplicht moet toegepast worden op elke website die persoonsgegevens verwerkt. En als je denkt dat jij geen persoonsgegevens verwerkt ben je meestal fout. Als je website over een contactformulier beschikt ben je bijvoorbeeld al bezig met het verwerken van persoonsgegevens. Daarom plaats JelDesign bij het eerste bezoek van jouw website een link naar de privacy policy, moet je cookies accepteren en moet je bij een invulformulier nog eens extra aanduiden dat je akkoord bent met de verwerking van de gegevens volgens de privacy policy. Ook is de privacy policy steeds raadpleegbaar via een link (meestal) onderaan je website. Dit alles is namelijk verplicht en zorgt ervoor dat je helemaal veilig bent en klaar bent om je bezoekers te ontvangen!

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om Google Analytics te laten toevoegen aan je website. Zo kan je in je eigen Analytics account de statiestieken van je website bekijken: hoeveel bezoekers krijg je, welke pagina’s worden het vaakst bezocht, vanuit welke landen komen je bezoekers, etc…

Zo zie je maar: webdesign is meer dan enkel een layout ontwerpen en inhoud toevoegen! En ook hiervoor ben je bij JelDesign aan het juiste adres.

Pin It on Pinterest